Home » Historiek

Historiek

Voor het ontstaan van Zeelandia België moeten we terug naar het jaar 1922. In de provincie Antwerpen richtte de heer Arthur Trogh een éénmanszaak op voor de verdeling van bakkerijgrondstoffen aan de Belgische brood- en banketbakkerijen. De moedermaatschappij van Zeelandia is gevestigd in Zierikzee, in het zuidwesten van Nederland, en werd opgericht in 1900 door de heer H.J. Doeleman. In de Benelux is Zeelandia veruit marktleider. Wereldwijd bereikt Zeelandia brood- en banketbakkers in meer dan 60 landen.

Zeelandia België is gevestigd in Wommelgem. Momenteel worden in België méér dan 400 verschillende producten geleverd. Allemaal bakkerijgrondstoffen die het werk van onze klanten, bakkers en banketbakkers, eenvoudiger maken of sneller laten verlopen, een constant en mooi kwaliteitsproduct garanderen of die dienen om een heerlijke taart of een lekker geurend broodje te versieren. Zo stellen wij iedere bakker in staat om, op een efficiënte wijze, in elk opzicht, een uitstekend eindproduct te leveren, een product dat vraagt naar méér...

Maar Zeelandia doet veel meer dan dat. Service is voor ons een sleutelbegrip en betekent meer dan een snelle en correcte aflevering van het product aan de klant. Aan het omvangrijk assortiment bakkerijgrondstoffen is tevens de overdracht van know-how, informatie en advies verbonden. Niet alleen zuiver vaktechnisch, maar ook op het gebied van management en verkoop.

Bij de ontwikkeling van een nieuw product speelt direct contact met de klant een belangrijke rol. Signalen uit de markt worden door Zeelandia vertaald en geconcretiseerd. Centraal staat een eindproduct waarmee de bakker technisch en commercieel voorop staat. Een product dat voldoet aan de hoge eisen inzake versheid, kwaliteit, variatie, voedingswaarde, vorm en smaak, en bovendien steeds beantwoordt aan de actuele trends op de consumentenmarkt.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie