Home » Recepten » Vikornslof met frangipane/krieken

Vikornslof met frangipane/krieken

Vikornslof met frangipane/krieken

Vikorn slof met Frangipane/krieken

Vikorn Luxedeeg

  • Bloem 1000 g
  • PANOMIX VIKORN 1000 g
  • Water 900 g
  • Gist 40 g
  • VECTOR MXI 300 g

 

Een mooi en soepel deeg kneden (T 24 °C).

Frangipane

  • FRANMIX 1000 g
  • Eieren 500 g
  • MARGARINE CAKE/BRIOCHE 400 g

 

De margarine of boter op kamertemperatuur brengen (smeuïg maken). 
De ingrediënten in 1ste of 2de versnelling goed mengen met behulp van een vlindergarde, tot een smeuïge, homogene massa (echter niet te luchtig: 950 g/l).

Opbouw 

Neem een niet al te grote buchevorm en spuit die lichtjes in met CARLEX. 
Rol een deegstuk VIKORN uit op 3 mm, bevochtig het en bestrooi het met GESCHAAFDE AMANDELEN. 
Plaats het deeg even in diepvries zodat dit makkelijker in de vorm te plaatsen is. 
Bekleed de buchevorm met het vikorndeeg (amandelen aan de buitenkant). 
Vul verder tot de helft met frangipane en met uitgelekte ALDIA KRIEKEN OP WATER. 
Sluit de vorm af met het overige deeg. 
Laat 60 minuten bij 30 °C en 80% RV rijzen. 
Bak vervolgens gedurende 45 minuten op 200 °C. 
Bespuit met PALETTA SPRAY NEUTRAAL en bestrooi lichtjes met bloemsuiker of werk af met fondant.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie