Home » Recepten » Tropische witte chocolade fantasie

Tropische witte chocolade fantasie

Tropische witte chocolade fantasie

Tropische witte chocolade fantasie

 

Roulade biscuit

  • BISCAMIX 1000 g
  • Eieren 1000 g

 

Alle grondstoffen opkloppen in hoge versnelling gedurende +/- 7 minuten. 
1 minuut laten nadraaien in trage versnelling. 

Bakken gedurende 6 tot 8 minuten op 230°C

Krokante witte chocoladebodem

  • Gepofte rijst 330 g
  • Witte chocolade 330 g
  • Witte imitatiechocolade 330 g

 

Smelt de chocolade en de imitatiechocolade. 
Meng met de gepofte rijst en verdeel gelijkmatig over een kader 40/60. 
Laat opstijven in de koeling.

Crème moussette witte chocolade banaan appelsien

  • Gele room (op basis van RAP) 500 g
  • DESSERTPASTA BANAAN 35 g
  • Witte chocolade 500 g
  • Room (niet gesuikerd) 1000 g
  • ALDIA ORANGE CREME 100 g

 

De gele room mengen met de DESSERTPASTA BANAAN en de ORANGE CREME. De witte chocolade smelten en zachtjes onder de gele room mengen. De licht opgeklopte slagroom er voorzichtig onder spatelen.


Appelsienspiegel

  • MIRROIR ALDIA 300 g
  • PALETTA SPRAY NEUTRAAL 700 g
  • ALDIA ORANGE CREME 150 g

 

Verwarm de MIRROIR ALDIA, de PALETTA SPRAY NEUTRAAL en de APPELSIENCREME ALDIA tot 50 °C. 
Deze spiegel kan opnieuw opgewarmd en gebruikt worden. Voor een matte spiegel witte kleurstof toevoegen.

Petit beurre

  • CROUTEXPRESS 1000 g
  • Eieren 100 g
  • Water 50 g
  • PLUS LUXE 5 g

 

Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg. 
Dit deeg uitrollen, uitsteken in de gewenste vorm en afbakken.

Opbouw 

Neem een silicone vorm naar keuze (minibuche). Deze voor de helft vullen met de crème moussette. Hierin een reepje rouladebiscuit plaatsen en sauzen met frambozencoulis. De opgesteven krokante witte bodem op het biscuit plaatsen en de vorm mooi dichtstrijken. Laten opstijven in de vriezer. De bevroren taarten overgieten met de spiegel en verdelen in de gewenste portie. Afwerken met petit beurre koekjes, een verse framboos, appelsien en een bananenchips.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie