Home » Recepten » Cannelé Tartelette

Cannelé Tartelette

Cannelé Tartelette


Zanddeeg
KANOMIX 2500 g
Bloem 1650 g
Boter of margarine 1500 g
Eieren 450 ml
Zout 25 g
Bloemsuiker 200 g

Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een homogene massa.

 

Cannelé
CANNELE 400 g
MUFFINOLIE 40 g
Water (> 60 °C) 200 g
Water (koud) 120 g

CANNELE, MUFFINOLIE en 200 g water (> 60 °C) mengen en in 2de versnelling
opkloppen gedurende ± 30 seconden.
Een paar minuten laten rusten en het overige koude water (120 g) geleidelijk
toevoegen. Vervolgens opkloppen gedurende ± 30 seconden in 2de versnelling.
Het beslag ± 10 minuten laten rusten. Vóór gebruik het beslag omroeren.
De met CARLEX SPRAY ingevette cannelé-siliconenvormen vullen met het beslag.

Daarna de vormen in een voorverwarmde oven plaatsen (200 °C boven- en onderaan).
De temperatuur verminderen naar 180 °C (boven- en onderaan) en laten bakken gedurende 65 minuten.
Na het bakken de cannelés laten afkoelen gedurende 10 minuten en daarna ontvormen.

Crème brûlée
Slagroom 500 g
Melk 300 g
CREME BRULEE 150 g

De slagroom en de melk verwarmen tot ± 80 °C.
Het CREME BRULEE poeder toevoegen en het geheel even opkoken.

OPBOUW
De afgebakken eenpersoons- croûtebodems instrijken met NUGOTIN. Hierin ALDIA APPELBLOKJES gemengd met ALDIA BUTTERSCOTCH (verhouding 300 g + 50 g) plaatsen. Vervolgens de cannelés in drie gelijke delen snijden en op de appelblokjes plaatsen. Even in de diepvries plaatsen. Tot slot hierop de crème brûlée gieten en karamelliseren.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie