Home » Recepten » Sinterklaas mijter

Sinterklaas mijter

Sinterklaas mijter

Pistache-amandelbiscuit

Receptuur

  • BISCAMIX 2000 g
  • Eieren 2000 g
  • BROYAGE 100% S 600 g
  • Boter (gesmolten) 200 g
  • dessertpasta pistache 120 g
  • Kleurstof groen facultatief

 

Werkwijze

Alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, samen opkloppen tot een soortelijk gewicht van 400g/l. De gesmolten boter op het einde van de kloptijd toevoegen.
Bakken op rouladeplaten op 230°C gedurende 6 à 8 minuten.
Rendement 8 bakplaten (600 g per plak.)

 

Aardbeienbavarois

Receptuur

  • ALASKA EX AARDBEI 200 g
  • Melk 250 g
  • Slagroom 1000 g

 

Werkwijze

Het ALASKA EX AARDBEI poeder, oplossen in het lauwe melk en vervolgens de tot 2/3de opgeklopte slagroom eronder mengen.

Rode chocolade spiegel

Receptuur

  • SHOKOBELLA WIT 500 g
  • MIROIR N 750 g
  • Water 150g (facultatief)
  • Rode kleurstof op basis van cacaoboter

 

Werkwijze

De SHOKOBELLA WIT opwarmen tot ± 38°C en mengen met de rode kleurstof, vervolgens de MIROIR N eronder spatelen.
Eventueel water toevoegen om de viscositeit te sturen.
Deze spiegel is diepvriesbestendig.

Opbouw

We nemen een kader 60/40 en plaatsen een plak biscuit op de bodem. Hierop een laag ALDIA AARDBEI verdelen en mooi uitstrijken. Het 2de plak biscuit opleggen en hierop het aardbeienbavarois verdelen. Afsluiten met plak 3. Abricoteren met Paletta spray. Hierop een laag rolmarsepein , uitgerold op 2mm aanbrengen en laten opstijven in de vriezer. Overgieten met de rode spiegel, verdelen in driehoeken en afwerken met verse rode vruchten.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie