Home » Recepten » Saint-honoré met karamel en citroen

Saint-honoré met karamel en citroen

Saint-honoré met karamel en citroen

Saint-Honoré karamel citroen

Bladerdeeg (CRUSTY)

  • CRUSTY 2000 g
  • Water (koud) 900 g
  • MARGARINE BLADERDEEG 1200 g

 

Water en Crusty kneden (in eerste versnelling) 
Onmiddellijk 6 toeren van 3 geven of 4 toeren van 4 met korte rusttijd van 5 tot 10 minuten tussen 2 toeren. 
Bij warmte, het deeg tussen de toeren in de koelkast laten rusten.

Profiteroles

  • JELLO 1000 g
  • Kokend water 1000 g
  • Eieren 1500 g

Kokend water mengen met de JELLO. De eieren in 2 à 3 maal toevoegen. Daarna het beslag intensief gladdraaien. Het beslag op bakplaten spuiten in kleine profiteroles. 
Afbakken op 200 °C gedurende 15 minuten (kleppen openen na 8 minuten).

Crème prise karamel-citroen

  • Gele room (op basis van RAP) 1000 g
  • Slagroom 500 g
  • BUTTERSCOTCH 100 g
  • Vanillestok 1

De gele room mengen met de zaadjes van de vanillestok, de BUTTERSCOTCH en de CITROENCREME. Daarna de slagroom kort onderspatelen tot een gladde crème.

Opbouw 

Enkele ringen bekleden met het bladerdeeg uitgerold op 2 mm. Goed prikken en blind afbakken. 
Na afkoeling de taart voor 3/4de vullen met de crème prise. Op de crème een dun plakje biscuit plaatsen. De profiteroles vullen met crème prise, klassieke gele room of slagroom. De profiteroles met behulp van wat slagroom aan de buitenzijde van de taart plaatsen. Afwerken met slagroom en crumble (bijvoorbeeld KANOMIX) en ronde plakjes chocolade.


© 2000-2001 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie