Home » Recepten » Ondersteboven van ananas

Ondersteboven van ananas

Recept uit de Klok 2016.
Ondersteboven van ananas

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

  • Bloem  1000 g
  • PANOMIX LUXE 1000 g
  • Gist 80 g
  • MARGARINE CAKE/BRIOCHE 200 g
  • Water  800 g

 

Afwerking:

BARDINET GEL CURAÇAO

 

Werkwijze

Kneding: van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg kneden.

Deegtemperatuur: 25 °C.

Voorrijs: 5 minuten.

Vormgeving: een taartvormpje met doorsnede 10 cm en hoogte 3 cm volledig invetten en rijkelijk bestrooien met bruine cassonadesuiker. Hierin een ananasschijf (goed uitgelekt) leggen.

Het deeg uitrollen op stand 4 van de uitroltafel en met behulp van een uitsteker Ø 11 cm ronde plakjes uitsteken. Het deegplakje op de ananasschijf leggen en de zijkanten rondom wat aandrukken.

Het geheel omgedraaid op de bakplaat leggen en het vormpje erop laten staan.

Narijs: 60 minuten.

Bakken: gedurende 15 minuten op 200 °C.

Afwerking: onmiddellijk na het bakken het vormpje verwijderen en de ananasschijf met behulp van een borstel bestrijken met BARDINET GEL CURAÇAO.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie