Home » Recepten » Nationale trots met chocolade, passievrucht en gebonden rode krieken

Nationale trots met chocolade, passievrucht en gebonden rode krieken

Nationale trots met chocolade, passievrucht en gebonden rode krieken

 

 

 

 

 

 

 

Chocolade biscuit

Receptuur

  • BISCAMIX CHOCO 1000 g
  • Eieren 1000 g

 

Werkwijze

Alle ingrediënten samen opkloppen in hoge versnelling gedurende 5 tot 8 minuten.
Soortelijk gewicht ongeveer 360g/l.
Bak het biscuit gedurende 25 minuten op 180°C.

Chocolademousse

Receptuur

  • MOUSSE AU CHOCOLAT  400 g
  • Melk 250 g
  • Slagroom 250 g

 

Werkwijze

Alle ingrediënten samen opkloppen gedurende 5 minuten in hoge versnelling.

Tip:

De 250 g melk en de 250 g slagroom kunnen worden vervangen door 500 g melk.

 

Passievruchten gele room

Receptuur 1

  • CREPA 90 g
  • Suiker 250 g
  • Eieren 100 g
  • Melk 1000 g
  • DESSERTPASTA PASSIEVRUCHT  50 g

 

Receptuur 2

  • Water 1000 g
  •  DESSERTPASTA PASSIEVRUCHT 50 g
  • RAP 400 g

 

Werkwijze

1)  Verwarm de melk en een gedeelte van de suiker.
Maak een compositie van de eieren, het CREPA-poeder en de overige suiker.
Wanneer de melk kookt een gedeelte op de compositie gieten en vermengen.
Voeg daarna de compositie bij de overige melk en laat doorkoken. Als de gele room koud is mengen met  DESSERTPASTA PASSIEVRUCHT.

2) Het water, de RAP en DESSERTPASTA PASSIEVRUCHT mengen en doorkloppen.

Werkwijze

We nemen 3 plakken chocolade biscuit. Hiertussen achtereenvolgens  de chocolade mousse en GEBONDEN KRIEKEN van ALDIA aanbrengen. Invriezen. Versnijden in banden en afwerken met de passie gele room. Decoreren met makarons aardbeien en marsepein.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie