Home » Recepten » Muesli vlecht

Muesli vlecht

Muesli vlecht

Mueslivlechten

  • Bloem        2500 g
  • Gist            150 g
  • Eieren        250 g
  • Water         875 g
  • Suiker       150 g
  • Zout           42 g
  • VECTOR MXI        500 g
  • MARGARINE CAKE/BRIOCHE        250 g
  • Gele room (op basis van RAP)        1400 g
  • MUESLI MELANGE (geweekt)        1700 g

 

Kneding: start de kneding bij voorkeur met 2/3 van de bloem, water, eieren en gist. Vervolgens de resterende grondstoffen toevoegen en tot een soepel, homogeen deeg kneden. 

Deegtemperatuur: 24°C. 
Voorrijs: 5 min. 

Vormgeving: het deeg uitrollen op stand 3 van de uitroltafel. Het deeg even laten aanstijven in diepvries. 
Vervolgens even laten rusten en plakken uitsnijden van 30 x 20 cm. De plakken schuin insnijden langs beide kanten en in langwerpige bakvorm leggen. De vulling aanbrengen (gele room en muesli) en de zijkanten beurtelings naar binnen leggen (vlechten). 

Narijs: ± 60 min. 

Bakken: gedurende ± 30 min op 200°C. 

Afwerking: abricoteren met PALETTA SPRAY ABRIKOOS en bestrooien met geschaafde amandelen.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie