Home » Recepten » Malty broodje met whisky rozijnen

Malty broodje met whisky rozijnen

Malty broodje met whisky rozijnen

Malty broodje met whisky rozijnen

 

  • Volkorenmeel                          1000 g
  • Water                                       630 g
  • MAESTRO WIT/BRUIN           20-30 g
  • Gist                                          20 g
  • Zout                                         17 g
  • BLEND-IT MALTY                   250 g

 

  • Rozijnen                                   250 g
  • GEL BARDINET WHISKY        50 g

 

Rozijnen 
Rozijnen laten zwellen en lichtjes opwarmen in de GEL BARDINET WHISKY 
(microgolfoven). 

Deeg
Van alle ingrediënten (behalve de geweekte rozijnen ) een glad deeg kneden. 
Op het laatst de geweekte rozijnen eronder mengen. 
Deegtemperatuur: 26 °C. 
Afwegen : 450 g of een veelvoud ervan. 
Bolrijs: 40 min. 
Doorslag geven en opbollen. 
Narijs van 60 min. 
Net vóór het inovenen, de broden bestrooien met roggebloem en kruisvormig 
insnijden. Bakken: 35 - 40 min. op 230 °C (laatste 10 min. dampsleutel open.)


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie