Malty broodje met whisky rozijnen


Malty broodje met whisky rozijnen
- Volkorenmeel 1000 g
- Water 630 g
- MAESTRO WIT/BRUIN 20-30 g
- Gist 20 g
- Zout 17 g
- BLEND-IT MALTY 250 g
- Rozijnen 250 g
- GEL BARDINET WHISKY 50 g
Rozijnen
Rozijnen laten zwellen en lichtjes opwarmen in de GEL BARDINET WHISKY
(microgolfoven).
Deeg
Van alle ingrediënten (behalve de geweekte rozijnen ) een glad deeg kneden.
Op het laatst de geweekte rozijnen eronder mengen.
Deegtemperatuur: 26 °C.
Afwegen : 450 g of een veelvoud ervan.
Bolrijs: 40 min.
Doorslag geven en opbollen.
Narijs van 60 min.
Net vóór het inovenen, de broden bestrooien met roggebloem en kruisvormig
insnijden. Bakken: 35 - 40 min. op 230 °C (laatste 10 min. dampsleutel open.)
© 2000-2015 Zeelandia NV - België
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34
E-mail: info@zeelandia.be