Home » Recepten » Exotic

Exotic

Exotic

Exotic


KLOK 2014

Dacquoisebiscuit met framboosgruis

  • BISCAMIX 500 g
  • Eiwit 500 g
  • Suiker S2 500 g
  • BROYAGE 100% S 500 g

Alle ingrediënten samen opkloppen in de hoogste versnelling gedurende 8 à 10 minuten. 
Het beslag gelijkmatig verdelen over 3 bakplaten 40/60 cm en het bestrooien met framboosgruis. 
Bakken gedurende ± 8 minuten op ± 230 °C.

Crémeux mango/passievrucht

  • Diepvriespuree passievruchten 740 g
  • Diepvriespuree mango 360 g
  • Suiker 50 g
  • Eieren 300 g
  • Eierdooiers 200 g
  • Boter 300 g
  • AE NEUTRAAL 160 g

De passievrucht- en mangopuree opkoken gedurende 3 minuten. De suiker, eieren en eierdooiers schuimig opkloppen. Een deeltje van de kokende vruchtenpuree op het opgeklopte mengsel gieten, mengen en in de puree gieten. 
De massa zachtjes laten doorkoken en goed roeren tegen aanbranden. 
Laten afkoelen tot onder 40 °C. 
AE NEUTRAAL en de boter toevoegen. 
Mixen tot een gladde en glanzende crémeux.

Bavarois van melkchocolade

  • Melkchocolade 350 g
  • Melk 500 g
  • AE NEUTRAAL 200 g
  • Slagroom 1000 g

Breng de melk aan de kook, vermeng met de gehakte chocolade en de ALASKA EXPRESS NEUTRAAL. Voeg vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom toe.

 

 

Crème diplomaat banaan

  • Gele room (op basis van RAP) 700 g
  • Slagroom 600 g
  • Water 125 g
  • AE NEUTRAAL 120 g
  • DESSERTPASTA BANAAN 50 g

 

AE NEUTRAAL oplossen in het lauwe water en DESSERTPASTA BANAAN toevoegen. 
Gele room toevoegen en als laatst de voor 3/4 opgeklopte slagroom eronder mengen.

Een kader 40/60 voorzien van een plak dacquoisebiscuit. Melkchocoladebavarois aanbrengen en er een tweede plak dacquoise opleggen. Verdeel de crémeux van mango/passievrucht op de dacquoisebiscuit. Een derde plak dacquoisebiscuit op de crémeux plaatsen en het geheel invriezen. 
Eenmaal de crémeux opgesteven is, de crème diplomaat banaan aanbrengen. 
Afwerken met ALDIA MIRROIR NEUTRAAL en vers exotisch fruit.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie