Home » Recepten » Croûte riz condé

Croûte riz condé

Croûte riz condé

Croute Riz Condé

Zanddeeg op basis van Kanomix

  • KANOMIX 2500 g
  • Bloem 1650 g
  • Boter of margarine 1500 g
  • Eieren 450 ml
  • Zout 25 g
  • Bloemsuiker 200 g

 

Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een homogene massa.

Amandelcrème

  • BAKAMANDELSPIJS 600 g
  • Eieren 200 g
  • Boter 300 g

 

De boter zacht maken en alle ingrediënten mengen tot een gladde en homogene massa, doch niet te luchtig.

Riz condé met Amaretto

  • RIMIX compositie zonder ei 1000 g
  • AE NEUTRAAL 200 g
  • Water 300 g
  • GEL AMARETTO 50% BARDINET 80 g
  • Slagroom 3/4 opgeklopt 1000 g

 

De ALASKA EXPRESS NEUTRAAL mengen met het water. 
Vervolgens de Amaretto toevoegen en de RIMIX compositie. 
Als laatste de 3/4 opgeklopte slagroom toevoegen.

Fonceer penseeringen (10,5 cm) met het zanddeeg. 
Spuit op de bodem een dunne laag amandelcrème en bak dit af op 180 °C. 
Spuit in een siliconenmatje (9cm) een laagje ALDIA ABRIKOZEN en vries dit in. 
Vul de afgekoelde zanddeegbodems met riz condé. 
Ontvorm de abrikozen en abricoteer met PALETTA SPRAY ABRIKOOS. 
Plaats dit op de riz condé.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie