Home » Recepten » Citroentje

Citroentje

Citroentje

Citroentje

Croûtedeeg

  • Eieren 100 g
  • Water (koud) 50 g
  • CROUTEXPRESS 1000 g

 

Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg. 
Dit deeg kan onmiddellijk worden verwerkt.

Citroencake (ROMA)

  • ROMA 1000 g
  • Eieren 500 g
  • MARGARINE CAKE/BRIOCHE 250 g
  • Water 125 g
  • Suiker 125 g
  • DESSERTPASTA CITROEN 50 g
  • CITROEN ESSENCE BRAUN 5 g

 

  • Zeste van citroen of gedroogde peterselie

 

Boter of margarine goed zacht maken. 
Vervolgens alle grondstoffen gedurende ongeveer 3 minuten kloppen in 2de versnelling (afhankelijk van de machine)

Yoghurtbavarois

  • AE YOGHURT 500 g
  • Water 1000 g
  • Slagroom 1000 g

 

Het AE YOGHURT poeder oplossen in het water en vervolgens de slagroom toevoegen.

Een bakplaat bekleden met een laag croûtedeeg van 3mm dik. 
Bestrijken met een zeer dunne laag confituur. 
Hierop het citroencake beslag storten en bestrooien met bosbessen. 
Afbakken in een matige oven (180°) gedurende 45 minuten. 
Na afkoeling in kader 60/40 plaatsen en verder afwerken met de yoghurtbavarois, na opstijven verder afwerken met een spiegel van CRISTALINE.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie