Home » Recepten » Chocoladecannelé

Chocoladecannelé

Chocoladecannelé

 

Cannelé
CANNELE 400 g
MUFFINOLIE 40 g
Water (> 60 °C) 200 g
Water (koud) 120 g
CAOKREM 32 g

CANNELE, MUFFINOLIE, CAOKREM en 200 g water (> 60 °C) mengen en in 2de versnelling opkloppen gedurende ± 30 seconden. Een paar minuten laten rusten en het overige koude water (120 g) geleidelijk toevoegen. Vervolgens gedurende ± 30 seconden opkloppen in 2de versnelling. Het beslag ± 10 minuten laten rusten. Vóór gebruik het beslag omroeren.
De met CARLEX SPRAY ingevette cannelé-siliconenvormen vullen met het beslag. Daarna de vormen in een voorverwarmde oven plaatsen (200 °C boven- en onderaan).
De temperatuur verminderen naar 180 °C (boven- en onderaan) en laten bakken gedurende 65 minuten.
Na het bakken de cannelés laten afkoelen gedurende 10 minuten en daarna ontvormen. 

Donkere chocoladespiegel
SCHOKOBELLA 500 g
ALDIA MIROIR NEUTR. 750 g
Water 150 g

De SCHOKOBELLA opwarmen tot ± 38 °C. Vervolgens de ALDIA MIROIR NEUTRAAL mengen met het water en onderspatelen. Eventueel terug opwarmen vóór gebruik. Deze spiegel is diepvriesbestendig.

Afwerking
De cannelés afwerken met de donkere chocoladespiegel.



Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie