Home » Recepten » Cheesecake crumble

Cheesecake crumble

Cheesecake crumble








Zanddeeg

Recept

  • KANOMIX            2500 g
  • Bloem                  1650 g
  • Boter of margarine 1500 g
  • Eieren                    450 g
  • Zout                        25 g
  • Bloemsuiker           200 g


Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een glad en homogeen deeg.

Amandelstreusel

Recept

BROYAGE 100% S                 100 g
Boter                                     100 g
Lichte kandijsuiker                   100 g
Bloem                                    125-150 g
GESCHAAFDE AMANDELEN  80 g


Alle grondstoffen samen mengen tot een homogene massa. Afbakken voor gebruik op 180 °C gedurende ± 18 minuten zodat de streusel droog en krokant is.

Cheesecake met ricotta

Recept

  • Slagroom                                   700 g
  • Ricotta                                       300 g
  • ALASKA EXPRESS NEUTRAAL 200 g
  • Water                                         125 g

 

Het water opwarmen tot ± 40 °C en het AE NEUTRAAL poeder
hierin oplossen.
De slagroom met de ricotta voor 2/3de opkloppen en onderspatelen.

Frambozencremeux

Recept

  • LE GOURMET FRAMBOOS        500 g
  • Eieren                                        150 g
  • Eierdooiers                                 100 g
  • ALASKA EXPRESS NEUTRAAL 120 g
  • Boter                                         150 g
  • Zuivere alcohol 96°                       20 g

 

De fruitpuree LE GOURMET FRAMBOOS aan de kook brengen,
mengen met de eieren en de dooiers en afroeren als een gele
room. Hieronder het AE NEUTRAAL poeder mengen. Laten afkoelen
tot ± 40 °C en vervolgens de boter en alcohol ondermengen.
Mooi glad mixen. De cremeux is klaar voor gebruik, maar kan ook
in de koelkast bewaard worden voor later gebruik.

Opbouw

Een penseering voor 6 personen fonceren met het zanddeeg uitgerold
op 2,5 mm.
Afbakken op 180 °C gedurende 15 minuten.
Na afkoeling instrijken met SCHOKOBELLA WIT en hierop de afgebakken
amandelstreusel verkruimelen.
De ring voor 3/4de vullen met de cheesecake en laten opstijven in
de koelkast.
Vervolgens de frambozencremeux aanbrengen en opnieuw laten
opstijven in de koelkast.
De zijkanten aanzetten met amandelstreusel en afwerken met
verse frambozen en decoratie naar wens.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie