Home » Recepten » Cannelé met vanillesaus

Cannelé met vanillesaus

Cannelé met vanillesaus

 

Vanillecannelé

CANNELE  400 g

MUFFINOLIE  40 g

Water (> 60°C)  200 g

Water (koud)  120 g

Zaadjes van 1 vanillestok

 

CANNELE, MUFFINOLIE, de zaadjes van 1 vanillestok en 200 g water (> 60 °C) mengen en in 2de versnelling opkloppen gedurende ± 30 seconden. Een paar minuten laten rusten; het overige koude water (120 g) geleidelijk toevoegen en gedurende ± 30 seconden opkloppen in 2de versnelling. Vervolgens het beslag ± 10 minuten laten rusten. Vóór gebruik het beslag omroeren.

De met CARLEX SPRAY ingevette cannelé- siliconenvormen vullen met het beslag.

Daarna de vormen in een voorverwarmde oven (200 °C boven- en onderaan) plaatsen. De temperatuur verminderen naar 180 °C (boven- en onderaan) en laten bakken gedurende 65 minuten. Na het bakken de cannelés laten afkoelen gedurende 10 minuten en daarna ontvormen.

 

Vanillesaus

Recept 1

Room  500 g

Melk  500 g

Suiker  150 g

CREPA 40 g

Zaadjes van 1 vanillestok

 

Recept 2

RAP  80 g

Room  100 g

Suiker  40 g

Melk  400 g

Zaadjes van 1 vanillestok

 

Werkwijze

1. De room, bijna alle melk, de zaadjes van 1 vanillestok en de helft van de suiker koken. De rest van de suiker met de CREPA mengen en oplossen in de rest van de melk. Van het vuur nemen en al roerend het CREPA-mengsel toevoegen. Even laten doorkoken. Door een puntzeef gieten. Afdekken met vershoudfolie en koel bewaren.

 

2. Diepvriesvast.

Alle grondstoffen mengen zonder luchtig te kloppen. Afdekken met vershoudfolie en koel bewaren.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie