Home » Recepten » Bûche framboos

Bûche framboos

Bûche framboos
Bûche framboos



Pistache-amandelbiscuit
  BISCAMIX 2000 g
  Eieren 2000 g
  BROYAGE 100% S 600 g
  Boter (gesmolten) 200 g
  DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL 120 g
  Kleurstof groen facultatief/facultatif
Alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, samen opkloppen tot een soortelijk gewicht van 400g/l. 
De gesmolten boter op het einde van de kloptijd toevoegen. 
Bakken op rouladeplaten op 230°C gedurende 6 à 8 minuten. 
Rendement 8 bakplaten (600 g per plak.)
 
Pistache riz-condé
  Rijstcompositie 1000 g
  AE NEUTRAAL 200 g
  Melk 300 g
  DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL 120 g
  Slagroom 1000 g
Maak een rijstpap met RIMIX en water. 
Meng de melk met de DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL en het AE NEUTRAAL poeder. Vermeng dit geheel met de rijstpap en voeg als laatst de voor 3/4 opgeklopte room toe.
 
Frambozenbavarois (witte chocolade)
  AE FRAMBOOS 200 g
  Melk 300 g
  Witte chocolade 250 g
  Slagroom 1000 g
Breng de melk aan de kook, vermeng met de chocoladecallets en de ALASKA EXPRESS FRAMBOOS. Voeg vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom toe.
 
Pistache daquoise biscuit
  Water 420 g
  OVASIL 80 g
  Suiker 400 g
  BROYAGE 100% S 400 g
  Suiker 100 g
  Bloem 100 g
  DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL 80 g
De 400 g suiker droog mengen met OVASIL, daarna het lauwe water en de DP PISTACHE-AMANDEL toevoegen. Het opkloppen starten in een lage versnelling zodat de suiker volledig kan smelten. Het geheel opkloppen tot een stevig en luchtig schuim. 
BROYAGE 100% S droog mengen met de 100 g suiker en de bloem. Vervolgens dit mengsel onder het schuim spatelen. 
In banden op bakpapier spuiten en afbakken op 180°C.
 
  Spuit de pistache riz-condé in een kleine buchevorm en druk hierin enkele frambozen. Plaats in diepvries. Ontvorm het pistachestammetje en plaats het op een bandje pistache/amandelbiscuit. Plaats het vervolgens met het biscuit naar boven in een grotere buchevorm die reeds voor 3/4de werd afgevuld met frambozenbavarois. 
Dek het geheel af met een band pistache daquoise biscuit en plaats in diepvries. 
Na ontvormen bekleden met roze gekleurde ROLMARSPEIN en afwerken met zilverparels en enkele verse vruchten.

© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie