Home » Recepten » Bread and Butter Pudding

Bread and Butter Pudding

Bread and Butter Pudding

Bread and Butter Pudding

Croutedeeg

  • Eieren 100 g
  • Water (koud) 50 g
  • CROUTEXPRESS 1000 g

 

Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg. 
Dit deeg kan onmiddellijk worden verwerkt.

Briochebrood

  • Bloem 1250 g
  • Gist 90 g
  • Eieren 125 g
  • Water 425 g
  • Suiker 75 g
  • Zout 21 g
  • VECTOR MXI 250 g
  • MARGARINE CAKE/BRIOCHE 190 g

 

Kneding: start de kneding met 2/3de van de bloem, water eieren en de gist. Vervolgens de resterende grondstoffen toevoegen en een heel soepel en homogeen deeg kneden. 

Deegtemperatuur: 24-25 °C. 

Afweeggewicht: 800 g. 

Bolrijs: 15 à 20 minuten. 

Vormgeving: de deegstukken lang maken en in een bakvorm plaatsen. 

Narijs: ± 60 minuten. 

Bakken: 35 minuten op 190 °C. 

Na het afkoelen, dikke sneden van snijden.

 

 

Amandelflan

  • FLANEXPRESS 500 g
  • Water (50°C) 1000 ml
  • Eieren 6 st
  • Kandijsuiker 50 g
  • AMANDEL ESSENCE BRAUN 5 g
  • Vanillestok 1

FLANEXPRESS oplossen in warm water (50 °C) en goed mengen. De overige grondstoffen aan deze massa toevoegen tot alles mooi gemengd is.

Opbouw 

Fonceer een biscuitvorm voor 4 personen met het croûtedeeg (uitrollen 3mm dik). Besmeer met ALDIA BAKCONFITUUR ABRIKOOS. 
Bedek de bodem met enkele sneden briochebrood. 
Hierop een laagje ALDIA APPELBLOKJES aanbrengen. 
Bedekken met enkele sneden briochebrood en ruimschoots overgieten met de amandelflan. 
De vorm 10 minuten laten staan en indien nodig nog wat flan bijgieten. 
Dit alles gedurende 40 minuten in een oven van 180 °C plaatsen. 
Na 3/4de van de baktijd de flan lichtjes bestrooien met bloemsuiker om een mooi krokant korstje te krijgen. 
Na het afkoelen afwerken met een vanillestokje en slagroom opgeklopt met een beetje zure room.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie