Home » Recepten » Blozende Bombe

Blozende Bombe

Blozende Bombe

Blozende bombe

Croûtedeeg

  • Eieren 100 g
  • Water (koud) 50 g
  • CROUTEXPRESS 1000 g

 

Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg. 
Dit deeg kan onmiddellijk worden verwerkt.

Amandelcrème

  • BAKAMANDELSPIJS 600 g
  • Eieren 200 g
  • Boter 300 g

 

De boter zacht maken en alle ingrediënten mengen tot een gladde en homogene massa, doch niet te luchtig.

Roulade biscuit

  • BISCAMIX 1000 g
  • Eieren 1000 g

Alle grondstoffen opkloppen in hoge versnelling gedurende +/- 7 minuten. 
1 minuut laten nadraaien in trage versnelling. 

Bakken gedurende 6 tot 8 minuten op 230°C

Bavarois van rode bessen met rozenwater

  • Rode bessen puree 150 g
  • Rozenwater 40 g
  • AE NEUTRAAL 150 g
  • Slagroom 1000 g

 

De rodebessenpuree ontdooien en verwarmen, vervolgens het AE NEUTRAAL poeder toevoegen en als laatste de voor 2/3 opgeklopte slagroom.

Roze spiegel

  • Rode bessen puree 150 g
  • AE NEUTRAAL 100 g
  • ALDIA MIROIR 1000 g

 

De rodebessenpuree ontdooien en opwarmen tot ± 50° C en het AE NEUTRAAL poeder toevoegen en ook de ALDIA MIROIR. Het geheel opwarmen tot de gewenste vloeibaarheid wordt bereikt.

Penséeringen (Ø 16 of 18 cm) fonceren met croûtedeeg en besmeren met een dunne laag amandelcrème. 
Afbakken op 180°C. 

Een bombevorm (± 13 cm Ø) voor de helft vullen met de bavarois van rode bessen met rozenwater en hierop een plak biscuit leggen, bedekt met diepgevroren stukjes framboos. De vorm verder afvullen met de bavarois van rode bessen met rozenwater en afsluiten met een tweede plak biscuit. 
Laten opstijven in de diepvriezer.


De bombe ontvormen en overgieten met de roze spiegel. Deze vervolgens op de afgebakken croûtebodem met amandelcrème plaatsen. Dan rond de bombe de rode vruchtengelei gieten en afwerken met rode vruchten.


© 2000-2015 Zeelandia NV - België 
Nijverheidsstraat 58-60 - B-2160 Wommelgem 
Tel.: 03 354 20 68 - Fax: 03 353 80 34 
E-mail: info@zeelandia.be 

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie