Home » Basisrecepten » Biscuit en Roulade op basis van Super Bisca

Biscuit en Roulade op basis van Super Bisca

SUPER BISCA is een traditionele biscuitmix die samen met QUICK (stabilisator in pasta) zorgt voor een eerder veerkrachtig biscuit.
Typische kenmerken van SUPER BISCA: dunne lichtgele buitenkant, fijne, regelmatige structuur, goede sauceer-eigenschappen.

Receptuur

Biscuit

  • Eieren: 1000 g
  • Water: 100 g
  • QUICK: 80 g
  • Suiker (fijn): 600 g
  • SUPER BISCA: 600 g

Roulade

  • Eieren: 1200 g
  • Water: 100 g
  • QUICK: 80 g
  • Suiker (fijn): 600 g
  • SUPER BISCA: 600 g

Werkwijze

Biscuit

Eieren, water en QUICK mengen. Suiker en SUPER BISCA toevoegen.
Alles samen opkloppen in hoge versnelling gedurende 5 minuten.
Soortelijk gewicht: 300 tot 350 g/l.
Oventemperatuur: 180°C.
Baktijd: 25 minuten, bij voorkeur rechtstreeks op de vloer.

Roulade

Eieren, water en QUICK mengen. Suiker en SUPER BISCA toevoegen. Alles samen opkloppen in hoge versnelling gedurende 5 minuten. Soortelijk gewicht: 300 tot 350 g/l. Het luchtig beslag egaal op platen uitstrijken. Voor een plaat van 40/60 cm ongeveer 600 g beslag. Baktijd: 6 tot 8 minuten. Oventemperatuur: 230°C.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie