Home » Basisrecepten » Oliebollen op basis van B.B. Express

Oliebollen op basis van B.B. Express

Receptuur

  • Water: 800 g
  • Gist: 60 g
  • Eieren: 70 g
  • B.B.EXPRESS: 500 g
  • Zout: 10 g
  • Zuidvruchten: 500 g
  • Bloem: 500 g

Werkwijze

Maak van alle grondstoffen, behalve de zuidvruchten en een gedeelte van het water, een tamelijk stevig deeg. Wanneer dit enigszins taai begint te worden, afslappen met de rest van het water. Deegtemperatuur: ongeveer 24°C. Dit vrij slappe deeg ongeveer 15 minuten laten rijzen, daarna de zuidvruchten toevoegen en ondermengen. Het deeg nogmaals ongeveer 45 minuten laten rijzen. Daarna flink doorslaan, wat laten aankomen en bakken. Bij grote degen het deeg regelmatig doorslaan. Olietemperatuur: ongeveer 180°C.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie