Home » Basisrecepten » Panomix Toscane

Panomix Toscane

Een heerlijk brood op basis van traditionele ingrediënten zoals lupinegraan, meloenpitten, lijnzaad, olijfolie, gierst en maïsgries. PANOMIX TOSCANE staat u toe om een uitgebreid assortiment van specialiteiten te maken, die met elke maaltijd samengaan. Door olijfolie aan het basisrecept toe te voegen, bekomt men een zachtere kruim en een vollere smaak. Dit brood laat zich perfect garneren met salades en vlees of vis, bij voorkeur een garnituur gebruiken van Italiaanse origine. Men kan dit brood uiteraard ook gebruiken als basis voor de bereiding van toast, croque-monsieur...

Suggestie
Toast Toscan: "Brindisi"
Snijd een Toscaans broodje in twee, bestrijk de kruim met olijfolie en look. Beleg het broodje met een paar schijfjes tomaat en mozzarella, vervolgens bestrooien met oregano. Plaats deze broodjes gedurende een 5-tal minuten in een oven van 150°C.

Receptuur

Recept 1

Recept 2

  • bloem 11,5/680: 1kg
  • PANOMIX TOSCANE: 1 kg
  • water: 1,050 l
  • gist: 80 g
  • olijfolie: 100 g

Werkwijze

Kneding: een intensieve kneding geven en olie toevoegen vanaf het ogenblik dat het deeg zich begint te vormen (spiraalkneder: 3' + 6') Deegtemperatuur : 22 à 24°C.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie