Home » Basisrecepten » Voorgebakken baguettes Nordix

Voorgebakken baguettes Nordix

Nordix is een bereidingsmiddel in poedervorm. Het geeft aan degen, die verschillende processen ondergaan, stabilisatie en extra tolerantie.
Deze processen zijn: diepvries, voorgebakken, uitstellen van de baktijd door rijsonderbreking of -vertraging.
De toevoeging van Nordix is afhankelijk van de bloemkwaliteit en bedraagt 2 tot 4%, berekend op de bloem.

Receptuur

  • bloem (12,5/680): 5000 g
  • water: 2,85 l
  • gist: 100 g
  • zout: 85 g
  • NORDIX: 100 g

Werkwijze

Een goed homogeen deeg kneden. Iets steviger dan normaal. Ideale deegtemperatuur : 25°C. Een korte voorrijs geven, vervolgens afwegen (150 g) en opmaken. 40 minuten puntrijs geven of 20 minuten bolrijs en 20 minuten puntrijs. Daarna langmaken en narijs in niet te warme rijskast (<30°C) gedurende 75 à 95 minuten. 1e baktijd: afbakken met stoomtoevoer gedurende 16 minuten in een oven die 30°C minder warm is dan normaal. Laten afkoelen en vervolgens bewaren in diepvriezer of gasverpakt. 2de baktijd: in een warme oven met weinig stoom bakken gedurende 5 à 10 minuten.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie